search
Molnár Kitti, az L18 egyéni bajnoka
Molnár Kitti, az L18 egyéni bajnoka

Az U18-as leányok mezőnyében Molnár Kitti egyesben és párosban is a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Bíró Melinda és Kis-Czakó Eszter duója az L16-os kategória győzteseként vigasztalódhatott az egyesben elszalasztott döntőért. Az F18-asok között a Hornung Gábor, Mészáros Patrik kettős, az F16-osok mezőnyében pedig Jilly Ádám és Bakonyi Dávid nyerte a bajnoki trófeát.

 

Gy. Szabó Csilla írása (tenisz-palya.hu) * Nagyüzemben követték egymást a döntők csütörtökön a korosztályos országos bajnokságon, a Park Teniszklubban. S bár egyesben csupán az U18-as leányok között hirdettek győztest, párosban az U16-os és U18-as fiúk, valamint a már említett U18-as leányok mezőnye is a küzdelmek végéhez érkezett.

A legidősebb leány korosztályban – ahogy azt már évek óta megszokhattuk – volt a legkevesebb induló, szám szerint tizenhárom, mégis kifejezetten izgalmasnak és színvonalasnak ígérkezett a tábla első és második kiemeltje, vagyis Molnár Kitti és Dankó Vanesa fináléja. A találkozót utóbbi kezdte jobban, s 4:4-es állást követően sikerült gyorsan lezárnia a szett sorsát. A második viszont egyértelműen Molnáré volt, s hiába nyerte Dankó a harmadik, bajnoki címet eldöntő szett első játékát, végül Kitti örülhetett, aki a győzelmet követően sírva borult édesanyja nyakába.

− Nehéz időszak áll mögöttünk, hiszen Kitti két hónapig sérült volt, s csupán egy hónapja kezdte újra az edzéseket, azt is új felállásban – beszélt az ob előzményeiről Kaltenecker Edina, edző-édesanya, aki a visszatérés óta irányítja ismét leánya gyakorlásait. – Nagyon hálásak vagyunk a szövetségnek és Gulyás Istvánnak, hogy beválogatta Kittit az Eb-csapatba, mert így legalább volt némi játék- és edzéslehetősége. Az idő rövidsége miatt azonban persze ez nem volt túl sok, így terhektől mentesen érkeztünk az ob-ra. Csak meccselni szerettünk volna, s éppen azért kértük engedélyt az egy korosztállyal feljebbi indulásra, hogy minél nagyobb ütőerővel találja magát szembe a visszatérés elején. A győzelemnek természetesen nagyon örülünk, de láthatóan van még hová fejlődnünk. Szokni kell az új helyzetet is, hogy ismét együtt edzünk, a bajnoki cím mindenesetre tökéletes ómen a számunkra.

Molnár Kitti már az elődöntőben is jó meccset játszott Badics Mila ellen, a második szett különösen izgalmasan alakult, hiszen tie breakben sikerült megnyernie.

− Ezúttal nem nyerni jöttem, kizárólag játszani, hogy visszajöjjenek az ütéseim – ismerte el a győztes egyes döntőt követően Molnár Kitti. – Mila ellen a második szettben, a szoros állásnál indult be igazán ez a folyamat, mégsem számítottam arra, hogy nyerhetek Vanesa ellen, hiszen az utóbbi időben többször is kikaptam tőle. Lazán felszabadultan játszottam, az első szett elvesztése után, amely egyetlen breaken múlt, pedig még inkább. Azt hiszem a pörgetéseimnek és a megfontoltabb játékomnak köszönhetem a győzelmet. Nem kapkodtam, okosan játszottam. Nagyon boldog vagyok, szeretném minél előbb visszanyerni a régi formámat, bizonyításra pedig már néhány napon belül lehetőségem lesz, hiszen szabadkártyát kaptam a mogyoródi 25 ezer dollár összdíjazású női ITF-torna selejtezőtáblájára. Nemcsak jó játékkal szeretnék bemutatkozni, de egy meccset nyerni is. Az esély mindig és mindenhol meg van. Csak élni kell vele.

A térdét régebb óta fájlaló Dankó Vanesát a második szettben láthatóan meglepte Molnár harciassága, s bár a harmadikban mindent megtett a végső győzelem érdekében, végül nem sikerült a maga javára eldöntenie a mérkőzést.

− Kitti ellen pontosan úgy készültünk, ahogy korábban, hiszen az utóbbi időben mindig Vani került ki győztesen a párharcból – értékelt a döntő után Kaszás Benjamin, aki a Városmajorban, a BTC-n irányítja a tizenhét éves játékos felkészülését. – Az első szettben minden úgy működött, ahogy az várható volt, bár egyikük sem játszott jól. Úgy gondolom, hogy a második szettben egy fontos gém elvesztésére Vani túlságosan negatívan reagált, s ezen ment el az egész találkozó. Egyértelműen fejben dőlt el a meccs.

Molnár Kitti számára viszont tökéletesen alakult a nap, hiszen alig egy óra pihenést követően ismét pályán volt, a páros fináléban. A budaörsi Semperger Ivett oldalán felszabadult játékkal nyerte meg második bajnoki címét.

A fiúk számára is rendeztek két döntőt csütörtökön, az U16-os és az U18-as párosok versenyszámában. Mindkét találkozó nagy csatában, három szettben dőlt el, a fiatalabbak esetében ráadásul az egyéni kiemelés első négy helyezettje találkozott, így garantált volt a jó mérkőzés. Még akkor is, ha nem az első kiemelt Kincses Kolos, Sift Barnabás párosé lett a kupa, hanem a nyomban mögöttük következő Jilly Ádámé és Bakonyi Dávidé.

 

sift kincses bakonyi jilly 20220811sift kincses bakonyi jilly 20220811F 16, páros: Sift, Kincses, Bakonyi, Jilly

 

− Dávidnak nagyon jó napja volt a mai, hiszen a páros győzelem mellett, egyesben is bejutott a pénteki fináléba – értékelte játékosa csütörtöki teljesítményét Nemes Gábor, a Pasarét TK vezetőedzője. – Sift Barni volt az ellenfél, akinek csak négy játékot engedélyezett, nagyon magabiztosan nyerte a találkozót. A páros döntő második szettjében kettő-kettőnél négy extra gémet hoztak a fiúk, amivel visszatért a remény, s a meccs tiebreakben is hátrányból sikerült nyerniük. Mivel négy hasonlóan jól képzett játékosokról van szó, biztos vagyok benne, hogy az döntött Ádám és Dávid javára, hogy most már évek óta együtt párosoznak, fantasztikusan megértik egymást, igazi csapatként viselkednek a nehéz helyzetekben. Az életben is jó barátok, így a pályán is mindig kisegítik, biztatják egymást. Így tudták megverni az egyéni első és második helyezettjét.

Jilly Ádámnak viszont egyesben a negyeddöntő volt a végállomás, ami az Alfa TI szakembere, Szabó Tamás szerint a tét nagyságának volt betudható:

− Nagyon örülünk a páros bajnoki címnek, és sajnáljuk, hogy egyesben nem sikerült jobb eredményt elérnie. Úgy érzem, Ádám kicsit megijedt a negyeddöntőben, túl nagy teher volt számára az ob. Párosban viszont nagyszerűen meneteltek, jóllehet az első szettben még nem voltak elég élesek. A másodikban kettő-kettes állásnál az ő szervájával sikerült beindulni, és a meccs tiebreakben is döntőek voltak a jó adogatásai. Már a téli országos bajnokságon is sikerült nyerniük, úgyhogy összeszokott párosról beszélünk, a sikerüknek pedig az az egyik titka, hogy nagyon jól kijönnek egymással.

A korosztály első kiemeltje Kincses Kolos tehát csütörtökön ezüstérmet szerzett párosban, ám pénteken még vár rá egy egyéni döntő, amelyben ismét Bakonyi Dávid lesz az ellenfele.

Ahogy Mészáros Patrikra is, aki Deli Mersével mérkőzik majd az U18-as országos bajnoki címért. Igaz, ő csütörtökön már aranyéremmel „melegített” Hornung Gábor oldalán.

− Az az igazság, hogy nem lett volna kötelező párosban elindulnom, de én nagyon szeretem ezt a versenyszámot, ráadásul nagyon jó gyakorlás az egyesre is, Gáborral pedig még nem volt közös sikerünk – osztotta meg honlapunkkal indíttatását az idei ob-n duplázásra készülő Mészáros Patrik. – Nagyon jó barátok vagyunk, és szerencsére a játék is nagyon jól ment együtt. Volt ugyan egy pillanat, amikor semmire veszítettem el a szervámat, de szerencsére abból is talpra álltunk. Az az igazság, hogy nagyon sok meccs áll mögöttem, mentálisan most már kezdek kicsit fáradni. A meccs tiebreakben is akadt néhány forró pillanat, akkor azon izgultam, nehogy miattam bukjuk el Gábor első ob-címét. Szerencsére számíthattam rá, magabiztosan húzott maga után ezekben a nehezebb percekben is. Nagyon boldog vagyok, hogy közösen sikerült országos bajnokságot nyernünk!

 

kisantal savay meszaros hornung f18 2022kisantal savay meszaros hornung f18 2022F18: Kisantal, Sávay, Mészáros, Hornung

Hornung Gábor is nagy örömmel nyugtázta a győzelmet, s magát a mérkőzést is magabiztosan értékelte:

− Szerintem lehetett volna könnyebb és gyorsabb is ez a mai döntő, a második szettben azonban nem figyeltünk eléggé. A meccs tiebreak elején is befeszültünk egy kicsit, de a végén már bátran játszottunk. Öröm volt Patrik oldalán a dobogó legmagasabb fokára lépni.

A találkozó érdekessége, hogy Patrik és Gábor szülei korábban gyakran játszottak egymás ellen a Somogy megyei korosztályos csapatbajnokságban. Előbbi édesapja a Balatonboglári TC-t, utóbbi pedig a Kapos TC-t erősítette. A két fiatal pedig most, néhány évtizeddel később, együtt nyert országos bajnoki címet.

Az U16-os leányok páros döntőjében vigasztalódhatott Bíró Melinda, aki a torna elsőszámú kiemeltjeként a negyeddöntőben búcsúzott az egyesek versengésében. A döntőig magabiztosan menetelő Varga Viktóriától szenvedett 6:4, 6:4-es vereséget a legjobb nyolc között. Edzője, Kiss György azonban nem kiáltott világvégét az eredmény láttán, hiszen ő tudja a legjobban, milyen hosszú szezon áll tanítványa mögött:

− Természetesen elégedettebb lettem volna, ha megnyeri a tornát, de az elmúlt hónapban annyi felé kellett játszania, hogy komoly edzésmunkát együtt nem is tudtunk végezni. Ilyen helyzetben pedig simán belefér egy-egy vereség. Ráadásul Varga Viki még a szokásosnál is jobban játszott, miközben Meli az említett körülmények miatt, kicsit gyengébb volt a vártnál. Kis-Czakó Eszti sem jutott ma döntőbe, de ő az Eb-selejtezőkön összeszedett egy kisebb sérülést, és még nem volt százszázalékos formában. Hogy párosban mégis nyerni tudtak, mégpedig nagyon magabiztosan, az a játéktudásuknak és az összetartásuknak köszönhető. Mindkét lány megérdemelte, hogy ob-címmel távozhasson a Park Teniszklubból.

 

l16 bak szabo komlodi kis czako biro 2022l16 bak szabo komlodi kis czako biro 2022L16: Bak-Szabó, Komlódi, Kis-Czakó, Bíró

                                           

                                                        KOROSZTÁLYOS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG. BUDAPEST, PARK TENISZKLUB

FIÚK

U16
Páros.
Elődöntők: Kincses Kolos, Sift Barnabás (MTK, SVSE, 1.) – Juhász Bence, Taskovics Viktor (Kiskút TK, Halasi TC,3.) 6:3, 6:2; Jilly Ádám, Bakonyi Dávid (Alfa TI, Pasarét TK, 2.) – Baleja Konor, Zsembery András (Alfa TI, Unik SE 4.) 6:1, 6:4. Döntő: Jilly, Bakonyi – Kincses, Sift 3:6, 6:2, 11:9.

U18
Páros.
Elődöntők: Hornung Gábor, Mészáros Patrik (Vasas SC, Next TA, 1.) – Bakó Bálint Gergő, Kárpáti Viktor (SVSE, Golden Ace, 4.) 6:2, 6:3; Kisantal Botond, Sávay Zalán (TM, Vasas SC, 2.) – Liszka Márton, Varga János (Vasas SC) 6:0, 6:1. Döntő: Hornung, Mészáros – Kisantal, Sávay 6:2, 4:6, 10:8.

LEÁNYOK

U16
Páros.
Elődöntők: Bíró Melinda, Kis-Czakó Eszter (Gellért SE, 1.) – Fehér Laura, Pukkai Réka (PG Tennis, 4.) 6:1, 6:1; Komlódi Kiara, Bak-Szabó Norina (PG Tennis, Topsport SE, 2.) 6:3, 6:2. Döntő: Bíró, Kis-Czakó – Komlódi, Bak-Szabó 6:3, 6:2.

U18
Egyes. Elődöntők: Molnár Kitti (MTK, 1.) – Badics Mila (Kiskút TK,3.) 6:4, 7:6(2); Dankó Vanesa Dalma (MTK, 2.) – Faludi Vivien Noémi (SVSE, 7.) 6:0, 6:0. Döntő: Molnár – Dankó 4:6, 6:1, 6:3.
Páros. Elődöntők: Molnár, Semperger Ivett Rebeka (MTK, Budaörsi SE,1.) – Bodó Blanka Fruzsina, Juhász Janka (MTK, Vasas SC) 6:2, 6:1; Eperjesi Kata, Faludi Vivien (PG Tennis, SVSE, 2.) – Szilágyi Ágota, Rágyánszki Virág (PG Tennis, MTK) 6:2, 6:2. Döntő: Molnár, Semperger – Eperjesi, Faludi 6:1, 6:3.

Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Read more
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline
Functional
Tools used to give you more features when navigating on the website, this can include social sharing.
AddThis
Accept
Decline