search
Valkusz Máté és Nagy Péter vívja a finálét - Fotók: huntennis.hu, Facebook
Valkusz Máté és Nagy Péter vívja a finálét - Fotók: huntennis.hu, Facebook

Valkusz Máté – Nagy Péter, valamint Tóth Amarissa – Szabanin Natália döntőket játszanak szombaton Szegeden, a Naturtex felnőtt országos bajnokságon.

A házigazda klub elnöke, Gellért Ákos honlapunknak elmondta, örömmel vállalnak rendezői feladatokat, miközben az utánpótlás-nevelést a versenyzés irányába terelik.

A női elődöntőkben óriási csata alakult ki, Tóth Amarissa és Szabanin Natália egyaránt három szettben nyert.

Közöljük az Ob összes eddigi eredményét.

 

Gy. Szabó Csilla írása (tenisz-palya.hu/MTSZ) * A napfény városa, Szeged látja ezen a héten vendégül a szabadtéri felnőtt országos bajnokságot, amely a főszponzor, a Naturtex nevét viseli. A trófeák elnevezése azonban maradt a régi, s a hagyományokhoz híven az urak továbbra is a Gulyás István, a hölgyek pedig a Körmöczy Zsuzsa kupáért szálltak harcba. Ráadásul rég nem látott, színvonalas mezőnnyel. Ebben vélhetően közrejátszik az is, hogy Budapesten 25 ezer dollár összdíjazású női és férfi ITF-torna kezdődik vasárnap, amelyre kiváló felkészülés lehet az ob-részvétel.

A Gellért SE 14 jó minőségű pályával, büfével, parkolóval és rengeteg zöldfelülettel várta a hazai teniszélet élmezőnyét, egyedül a hét eleji rossz idő zavarta meg a jó hangulatot. Emiatt a női verseny el is tolódott egy nappal és a tervezett pénteki döntőt a férfi fináléval egy időben, szombaton délelőtt rendezik meg. A hét második felében azonban egyre szárazabb és naposabb időjárás köszöntött a mezőnyre, amely így lendületesen haladt a pénteki elődöntők felé.

− Bár határozottan ki merem jelenteni, hogy a mi sportcentrumunk a leginkább alkalmas ma Magyarországon egy nagyobb verseny megrendezésére, és szeretjük is vendégül látni a hazai teniszélet legjobbjait, az utóbbi években ritkán volt alkalmunk ezt megmutatni – mondta el honlapunknak a pénteki mérkőzések előtt Gellért Ákos, a Gellért SE elnöke, aki egyben a Naturtex Kft. ügyvezetője is, így legnagyobb szponzora a viadalnak. – Ennek több oka van. Egyrészt nem is kerestek meg bennünket hasonló eseményekkel, másrészt az üzleti dolgok miatt nekem is több elfoglaltságom volt. Tavaly azonban úgy döntöttem, több időt áldozok a teniszre, s megpróbáljuk a szakosztályt a versenytenisz felé elmozdítani. Ebben fontos szerepet kapott Kiss György, aki nemcsak a szakosztály vezetője, de vezetőedző is. Mikor melyik pozícióban van rá a legnagyobb szükség. Ő most hat edzővel dolgozik a múlt ősszel felállított új, erősebb szakosztályi modellben. A Gellért Tenisziskola eddig is működött, de fontosabb volt a hobbijellegű oktatás. Most, hogy felállt az új rendszer, a versenyzésig visszük végig a gyerekeket. A befektetett időnek és energiának pedig már meg is van az eredménye, hiszen a 14 és a 16 éven aluli korosztályban egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtó válogatott játékosaink vannak.

A nyolc hektáros, tóval is rendelkező szabadidőközpont teniszpályáin délutánonként most szinte alig van szabad hely, hiszen a szakosztályban 150-160 gyerek játszik folyamatosan. Csak a közeledő téli szezon szabhat határt a lehetőségeknek, hiszen ilyenkor mindössze öt fedett pálya áll a rendelkezésükre. A nyári időszak viszont, ahogyan azt az ob idején is mutatta, szinte paradicsomi állapotokat biztosít a sportág szerelmesei számára.

Ezen a héten azonban a helyi amatőröknek és gyerekeknek egy lépéssel hátrébb kellett lépniük, hiszen a sportág hazai legjobbjai foglalták el a pályákat. A Gellért SE edzői közül viszont többen is felvették a kesztyűt és megmérették magukat a fiatalabbak között. A férfi párosok között Kiss György és Ajkay Norbert szorította meg a Gubi Trisztán, Mészáros Patrik duót, a női mezőnyben pedig Susányi Zsófia, korábbi korosztályos válogatott az első fordulóban magabiztosan nyert a Tenisz Műhely 16 éves játékosa, Berényi Eszter ellen. A második fordulóban Szabanin Natália volt az ellenfele, akit meg is lepett rutinos és okos játékával. A szegedi edzőnő 6:4-re hozta az első szettet, a második és harmadikban azonban nem tudta fizikálisan követni a 18 éves reménységet.

− Sajnálom, hogy nem később találkoztunk, egy-két kört még jó lett volna menni, de így is jól kijátszottam magam Nati ellen, másnap volt izomlázam rendesen – mesélte nevetve Susányi Zsófia, aki nemcsak azért drukkol az MTK Budapest fiataljának, mert tőle szenvedett vereséget, de azért is, mert végtelenül szimpatikus és szerény játékosnak tartja. 

A szurkolásra azonban egy picit még várni kellett, hiszen a pénteki program a férfi elődöntőkkel kezdődött. Mindkét pályán egy idősebb, tapasztaltabb játékos nézett farkasszemet egy nála fiatalabb trónkövetelővel. Előbbiek közül Bíró André nem bírt a 23 éves Valkusz Mátéval, a másik ágon viszont Nagy Péter megállította a 19 esztendős Velcz Zsombort.

− Ez egy kivételesen erős országos bajnokság, csak Piros Zsombor betegsége és Marozsán Fábián kisebb sérülése miatt lett picit foghíjasabb – értékelt győzelmét követően Valkusz Máté. – A papírforma szerint ma nehezebb ellenfelem lett volna Zsombi személyében, hiszen pillanatnyilag remek formában van, sorra nyeri a huszonötezreseket. Ugyanakkor Andrét sem szeretném lebecsülni, ő is kiváló játékos. De most már nincs jelentősége annak, hogyan jutottam el a döntőig, a lényeg, hogy ott vagyok és a legjobbakat remélem. Pillanatnyilag nem érzem magam tökéletesen technikailag, az ütéseimen állítgatunk, ami mindenképpen kedvező Nagy Peti számára. Rá nagyon nagy nyomást kell gyakorolni, különben gyorsan megtalálja a vele szemben álló gyenge pontját. Veszélyes ellenfél. Ennek ellenére a legjobbakat remélem, s bízom, hogy újabb ob-címet tudok nyerni.

Nagy Péter a Velcz Zsombor elleni mérkőzésen ismét hatalmas küzdeni tudásról tett tanúbizonyságot, az azt követő nyilatkozata pedig szerénységéről árulkodott:

− Azt gondolom, semmivel sem vagyok jobb a többieknél. Ám amikor fel vagyok készülve egy tornára, mint például most is, akkor nagyobb hitem van náluk. Egész héten meccsről meccsre haladtam, s nem gondolkodtam azon, sikerül-e a döntő, vagy sem. Hálás vagyok, hogy egyáltalán játszani tudok, egészséges vagyok, s ezért ki szeretném hozni magamból a maximumot. Éppen ezért, amikor holnap felmegyek a pályára, akkor is mindent bele fogok adni, s majd meglátjuk, ez mire lesz elég. De azt már most megmondhatom, nem attól leszek boldog, győzök-e vagy veszítek. Egyedül attól, hogy még mindig azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek, vagyis teniszezhetek. 

A férfiak alig több mint másfél órát töltöttek a pályán, így a női elődöntők pontosan a számukra kiírt déli órában kezdődtek. Az időjárás csak annyiban változott, hogy az érkező meleg front néha már viharossá erősödő és az irányát igen gyakran váltogató széllökéseket hozott. Jól megtréfálva az előző napi páros finálé négy résztvevőjét, akik most a döntőbe jutásért léptek pályára. Ráadásul mindenki a saját partnere ellen. Az ob-t megnyerő Tóth Amarissa valamint Drahota-Szabó Dorka a centerpályán, míg a második helyen végzett Nagy Adrienn és Szabanin Natália a mellettük lévőn küzdött a döntőbe jutásért. Mindkét találkozó óriási csatát hozott, s csupán három szettben, a tervezett kétórás idősávot alaposan túllépve tudták befejezni.

Elsőként Tóth Amarissa emelhette győztesen magasba a kezét, aki mindig úgy indul neki egy versenynek, hogy azt meg is akarja nyerni. Most ráadásul egy franciaországi 15 ezer dollár összdíjazású tornáról érkezett, ahol igen jó formában játszott.

− Számomra egyértelmű, hogy címvédésre készülök, amiben segítségemre volt eddig, hogy nagy önbizalommal jöttem haza Franciaországból – latolgatta a szombati esélyeket Tóth Amarissa, aki a nemzetközi női tornán egyesben elődöntős, párosban pedig döntős volt. – Bevallom, nagyon furcsa volt Dorka ellen játszani, hiszen tegnap még együtt nyertünk, ráadásul nagyon jól ismerjük egymást, tudjuk, mi a másik gyenge pontja, illetve erőssége. Nem számítottam könnyű meccsre, s ez a várakozás be is igazolódott. Szerintem a döntő szettben fizikálisan és mentálisan egyaránt jobban haraptam Dorkánál. Egyébként egész héten jól játszottam, de az lenne az igazi, ha a finálét is meg tudnám nyerni. Natival sok nagy csatát vívtunk eddig, a holnapi is küzdelmes mérkőzésnek ígérkezik.

Az első kiemelt Nagy Adriennt legyőző Szabanin Natáliát a találkozó után arra kértük, tekintsen vissza a mögötte álló hétre, s ő azonnal a Susányi Zsófia elleni meccset idézte fel:

− Nagyon pozitív hetem volt, ám Susi ellen nagyon megizzadtam. Örülök, hogy át tudtam lendülni a nehéz pillanatokon és megtaláltam ellene a kulcsot. Három éve még nagyon kikaptam tőle, akkor azt sem tudtam kicsoda, de azóta nagyon is tudom, milyen jó játékos. Éppen ezért nagyon örülök, hogy vissza tudtam vágni neki. Egyébként Varga Viki ellen sem volt könnyű, nagyon sokat fejlődött az utóbbi időben. Adrinál viszont nem igazán voltam jobb. Nagyon sokat hibáztam önmagamhoz képest, végig küszködtem a szerváimmal, a ritörnöket pedig nem tudtam a pályára helyezni. Összességében fizikálisan kerekedtem fölé, mert neki nehezebb meccsei voltak az elődöntőig. Az utóbbi időben éppen abban fejlődtem a legtöbbet, hogy soha nem adom fel és a legmélyebb gödörből is visszajövök. Így volt ez most is. De hogy mi lesz a fináléban, arról fogalmam sincs. Megpróbálok a mainál jobb teljesítményt nyújtani és majd meglátjuk.

 

 noi dontonoi dontoTóth Amarissa és Szabanin Natália küzd szombaton az elsőségért

 

NATURTEX FELNŐTT MAGYAR BAJNOKSÁG, SZEGED

GULYÁS ISTVÁN EMLÉKVERSENY

Férfiak

Selejtező, döntők:
Kőszegi Dominik (Future TT) – Péter Soma (MTK, 8.) 6:3, 6:2
Koczka Patrik (MESE, 2.) – Kovács Vilmos (SVSE) 6:3, 6:1
Nádasy Gergely (SZVUK SE, 6.) – Liszka Márton (MTK) 4:6, 6:2, 6:0
Városi Ferenc (TC Monor, 4.) – Lovász Zoltán (TSZK Gyula) 6:7(6), 6:3, 6:2

Főtábla, 1. forduló:
Marozsán Fábián (GYAC, 1.) – Hornung Gábor (WC, BBTC) 6:2, 6:0
Boros Attila (Vasas) – Gubi Trisztán (WC, tenisz Műhely)6:1, 6:0
Sávay Zalán (WC, Vasas) – Kőszegi Dominik (Q, Future TT) 6:2, 4:6, 6:2
Velcz Zsombor (Match Point) – Bartakovics Marcell (Kőszeg) 6:3, 6:0
Nagy Péter (MTK, 3.) – Nyárádi Csanád (MESE) 6:1, 6:2
Szőke Ádám (Pasarét TK) – Lovász Zoltán (LL, TSZK Gyula) 5:7, 6:1, 6:35:7, 6:1, 6:3
Sztasák Jonatán (WC, Tenisz Műhely) – Balogh Bálint (Siófoki Spartacus) 6:1, 6:3
Kis-Balázs Rafael (BBTC, 8.) – Máthé Gábor (DEAC) 7:6(3), 6:2
Héjjas Csongor (Budaörs SC) – Füle Mátyás (MTK, 7.) 6:4, 6:1
Szombathelyi Benedek (Kiskút TK) – Drágár Péter (Sóstói TC) 6:1, 6:4
Páll Noel (Tenisz Point) – Városi Ferenc (Q, TC Monor) 6:1, 7:5
Bíró André (GYAC) – Szebeni Dániel (Római TA) 6:3, 6:0
Fajta Péter (GYAC, 5.) – Zeljenka Martin (Fagyas Team) 7:5, 6:1
Koczka Patrik (Q, MESE) – Péter Soma (LL, MTK) 6:1, 6:0
Mészáros Patrik (Vasas) – Varga-Tóth Olivér (Budaörs SC) 6:4, 7:5
Valkusz Máté (GYAC, 2.) – Nádasy Gergely (Q, SZVUK SE) 6:2, 6:1

2. forduló:
Marozsán – Boros 6:2, 6:1
Velcz – Sávay 3:6, 6:3, 6:0
Nagy – Szőke 6:1, 6:2
Kis-Balázs – Sztasák 6:2, 7:5
Héjjas – Szombathelyi 6:4, 6:4
Bíró – Páll 6:2, 6:3
Fajta – Koczka 6:2, 6:1
Valkusz – Mészáros 6:4, 6:2

Negyeddöntők:
Velcz – Marozsán 6:3, 3:2, Marozsán feladta
Nagy – Kis-Balázs 6:0, 6:0
Bíró – Héjjas 6:2, 6:1
Valkusz – Fajta 2:6, 6:2, 6:2

Elődöntők:
Nagy – Velcz 7:5, 6:2
Valkusz – Bíró 6:2, 6:0

Férfi páros

1. forduló:
Marozsán Fábián, Nagy Péter (GYAC, MTK, 1.) – Skribek Ádám, Temesvári Balázs (Gellért SE) 6:0, 6:1
Bartakovics Marcell, Varga-Tóth Olivér (Kőszeg, Budaörs) – Boros Miklós, Városi Ferenc (MTK, Monor) 6:2, 6:1
Gubi Trisztán, Mészáros Patrik (Tenisz Műhely, Vasas, 3.) – Ajkay Norbert, Kiss György (Gellért SE) 6:7(5), 6:3, 10-5
Hornung Gábor, Kisantal Botond (BBTC, Pasarét) – Kincses Bence, Tóth Ákos (TSZK Gyula, Gellért SE) 6:1, 6:3
Dávid Roland, Nádasy Gergely (SZVUK SE) – Páll Noel, Szombathelyi Benedek (Tenisz Point, Kiskút TK) 6:3, 6:3
Boros Attila, Sávay Zalán (Vasas) – Nyárádi Csanád, Sztasák, Jonatán (MESE, Tenisz Műhely, 4.) 7:6(5), 5:7, 10-6
Horváth Henrik, Kőszegi Dominik (Future TT) – Kopcsák Zoltán, Lovász Zoltán (Viharsarok, TSZK Gyula) 7:5, 6:2
Bíró André, Valkusz Máté (GYAC, 2.) – Szebeni Dániel, Szőke Ádám (Római TA, Pasarét TK) 6:4, 7:6(4)  

2. forduló:
Marozsán, Nagy – Bartakovics, Varga-Tóth 6:1, 6:2
Gubi, Mészáros – Hornung, Kisantal 6:3, 6:2
Boros, Sávay – Dávid, Nádasy 7:5, 6:4
Bíró, Valkusz – Horváth, Kőszegi 6:0, 6:1

Elődöntők:
Marozsán, Nagy – Gubi, Mészáros 6:1, 6:2
Bíró, Valkusz – Boros, Sávay 6:4, 4:6, 11-9

 

Körmöczy Zsuzsa emlékverseny

Nők, 1. forduló:
Nagy Adrienn (MTK, 1.) – Kis-Czakó Eszter (Gellért SE) 6:0, 6:3
Bartha Panna (Pécs VTC) – Fenyves Gréta (WC, Normafa) 6:2, 3:6, 7:5
Molnár Kitti (MTK) – Finak Eszter (Medikus SE) 6:1, 6:2
Matkó Réka (Future TT, 5.) – Németh Kitti (Q, Fortuna SE) 6:1, 6:0
Szabanin Natália (WC, MTK, 4.) – Pécsi Réka (Q, Római TA) 6:0, 6:1
Susányi Zsófia (Gellért SE) – Berényi Eszter (Tenisz Műhely) 6:2, 6:0
Faludi Vivien (SVSE) – Kószó Petra (MTK) 6:1, 6:2
Varga Viktória (Marso TC, 7.) – Komlódi Kiara (Q, PG Tenisz) 7:6(2), 6:3
Badics Mila (Kiskút TK, 6.) – Bíró Melinda (Gellért SE) 2:6, 6:3, 6:2
Szabó Laura (Budaörs SC) – Pecaut Amanda (MTK) 6:4, 4:6, 6:3
Kántor Anna (Kiskút TK) – Bak-Szabó Norina (WC, Top Sport) 6:3, 6:1
Tóth Amarissa (MTk, 3.) – Dinnyés Lili (Q, Paksi SE) 6:0, 6:1
Dávid Cintia (SZVUK SE, 8.) – Murzsa Gréta (MESE) 6:3, 6:1
Semperger Ivett (WC, Budaörs SC) – Jeck Viola (Unik SE) 6:3, 6:0
Bordás Patrícia (SZVUK SE) – Velcz Luca (LL, Match Point SE) 6:3, 5:7, 6:3
Drahota-Szabó Dorka (Sportmánia, 2.) – Wiandt Viktória (MTK) 6:2, 6:2

2. forduló:
Nagy – Bartha 4:6, 6:4, 6:3
Molnár – Matkó 6:7(3), 6:4, 6:1
Szabanin – Susányi 4:6, 6:1, 6:1
Varga – Faludi 6:1, 6:1
Badics – Szabó 6:4, 6:4
Tóth – Kántor 6:2, 4:6, 6:1
Semperger – Dávid 6:2, 6:1
Drahota-Szabó – Bordás 6:0, 6:0

Negyeddöntők:
Nagy – Molnár 3:6, 7:6(2), 6:2
Szabanin – Varga 6:4, 6:0
Tóth – Badics 6:0, 6:4
Drahota-Szabó – Semperger 6:1, 6:1

Elődöntők:
Szabanin – Nagy 3:6, 7:5, 6:3
Tóth – Drahota-Szabó 6:3, 4:6, 6:2

Női páros

1. forduló:
Nagy Adrienn, Szabanin Natália (MTK, 1.) erőnyerő
Bak-Szabó Norina, Komlódi Kiara (Top Sport, PG Tenisz) – Faludi Vivien, Németh Kitti (SVSE, Fortuna SC) 6:2, 6:2
Dávid Cintia, Wiandt Viktória (SZVUK, MTK) erőnyerő
Molnár Kitti, Semperger Ivett (MTK, Budaörsi SC) – Kószó Petra, Pecaut Amanda (MTK) 6:0, 6:0
Matkó Réka, Varga Viktória (Future TT, Marso TC) erőnyerő
Kis-Czakó Eszter, Susányi Zsófia (Gellért SE) erőnyerő
Finak Eszter, Murzsa Gréta (Medikus SE, MESE) erőnyerő
Drahota-Szabó Dorka, Tóth Amarissa (Sportmánia, MTK, 2.) erőnyerő

2. forduló:
Nagy, Szabanin – Bak-Szabó, Komlódi 6:2, 6:1
Molnár, Semperger – Dávid, Wiandt 6:3, 6:2
Matkó, Varga – Kis-Czakó, Susányi 3:6, 6:2, 10-7
Drahota-Szabó, Tóth – Finak, Murzsa 6:1, 6:1

Elődöntők:
Nagy, Szabanin – Molnár, Semperger 6:2, 6:0
Drahota-Szabó, Tóth – Matkó, Varga 6:0, 6:3

Döntő:


Drahota-Szabó, Tóth – Nagy, Szabanin 6:4, 1:6, 10-8

drahota toth 2021drahota toth 2021Drahota-Szabó Dorka és Tóth Amarissa Kiara párosa nyerte a magyar bajnokságot

Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Read more
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline
Functional
Tools used to give you more features when navigating on the website, this can include social sharing.
AddThis
Accept
Decline