search
Ezüstcsapat: Drahota-Szabó Dorka, Hajnal István, Lukács Lívia, Susányi Zsófia, Bartha Panna, Zádori Réka
Ezüstcsapat: Drahota-Szabó Dorka, Hajnal István, Lukács Lívia, Susányi Zsófia, Bartha Panna, Zádori Réka

Az MTK lett az első a Szuper Ligában, a szegedi-pécsi együttműködés pedig már első évében sikert hozott: a Sportmánia-PVTC igazi csapatként harcolva végzett a dobogó második fokán. A bronzérmes kiskútiak mögött a Fortuna SE is remekül helyállt saját nevelésű játékosaival, egyetlen vendégük, a 14 esztendős Molnár Kitti első játékosként ötből három győzelemmel mutatkozott be karrierje első felnőtt csapatbajnokságában.

 

Gy. Szabó Csilla írása * Az idei női Szuper Liga utolsó játéknapja még akkor is izgalmas maradt, ha az MTK-Budapest csapatának végső győzelme, már szerdán este, a folytatástól függetlenül biztos volt. Az ezüstérem sorsa ugyanis az előzetes várakozásokkal ellentétben nem Székesfehérváron, hanem Budapesten, mégpedig Rákosmentén dőlt el. A papírforma szerinti MTK-Budapest, Fehérvár Kiskút TC versenyfutásba ez utóbbi legyőzésével váratlanul beleszóló Sportmánia-PVTC együttese a Fortuna SE ellen biztosíthatta be második helyét.

− Győzni jöttünk, mégpedig tisztességes körülmények között – jelentette ki már az egyes találkozók előtt Hajnal István a szegedi-pécsi közös csapat kapitánya, amikor arra terelődött a szó, hogy számukra nem is olyan fontos az utolsó mérkőzés megnyerése, a „matek” szerint már egy szoros vereséggel is övék az ezüstérem, a fehérváriak viszont akkor a dobogóról is lecsúszhatnak, helyükre pedig a fortunások léphetnének.

A kijelentést pedig tett követte, Drahota-Szabó Dorka, Zádori Réka, valamint Susányi Zsófia is gyorsan, két szettben tett pontot találkozója végére. A negyedik egyéni győzelmet azonban már nem sikerült a vendégeknek megszerezniük, hiába nyerte Bartha Panna biztosan 6:2-re az első szettet, a túloldalon De Paola Viviana minden tudását latba vetette, hogy fordítson. A Testnevelési Egyetemen idén végzett és hivatásául az edzősködést választó, ellenfelénél tapasztaltabb teniszezőnő végül 6:1-re nyerte a második szettet, a mecs tiebreaket pedig 13-11-re.

− A szívemnek és az akaratomnak köszönhetem ezt a győzelmet – mondta a találkozó után Viviana, aki a saját szavaival élve, szinte felszántotta a pályát minden egyes pontért. – Számomra nemcsak a mai meccs, de az egész Szuper Liga-sorozat egyet jelentett az örömtenisszel, fantasztikus volt ismét versenyezni. Másfél éve hagytam abba véglegesen a játékot, úgyhogy ez a visszatérés semmi máshoz sem fogható érzéseket kavart fel bennem. Aktív koromban válogatott voltam, ranglistán második helyezett is, de a szüleim sajnos nem tudták tovább finanszírozni a karrieremet. Most edzőként sem adom lejjebb, a mesterképzés a következő célom. Korábban mindig első játékos voltam, a jelenlegi helyzetben természetesen hátrébb csúsztam, de ennek semmi jelentősége. Mindig is itt játszottam, s a szívem örökre a Fortunáé marad.

 

fortuna 2020fortuna 2020A Fortuna csapata

 

A rákosmenti gárda kapitánya, Kovács István mindig is büszke volt arra, hogy saját nevelésű, hűséges játékosokkal vág neki a Szuper Ligának. Ennek fényében különösen értékes az idei eredmény, hiszen szinte mindenkivel ki-ki meccset játszottak, a Kiskút ellen például két ponton múlt a találkozó. Ennek a két pontnak pedig a zárónapon lett igazán jelentősége, hiszen számolgatás nélkül, simán bronzérmesek lehettek volna. Idén egyedül a 14 éves Molnár Kittit kölcsönözték a Metro RSC-től, aki remek szerzeménynek bizonyult, hiszen nagyszerű teljesítménnyel rukkolt ki élete első felnőtt női csapatbajnokságában. A fiatal játékos párosban végig veretlen maradt, egyesben pedig csak Bukta Ágnestől és Drahota-Szabó Dorkától szenvedett vereséget, miközben három értékes győzelmet is begyűjtött. Fárbás Rékát és Dávid Cintiát karrierje során először tudta legyőzni, ezért különösen büszke volt az eredményre.

− Eleinte persze kicsit izgultam, de a csapattársak biztatása végül meghozta az önbizalmamat, nagyon rendesek voltak velem a lányok, úgy bántak velem, mintha mindig is közéjük tartoztam volna – hangsúlyozta Kitti a csapatversenyben, s különösen a hölgyeknél oly fontos érzelmi kötődést, amelyre a Fortuna SE-ben nem is panaszkodhatott. Bizonyára ennek is része volt abban, hogy olyan játékkal tudta segíteni a rákosmentieket, amilyenről a sorozat előtt még álmodni sem mert volna. – Nagyon sok erőt ad a folytatáshoz a Szuper Ligás szereplés, szakmailag pedig arra vagyok büszke, hogy fókuszálni tudtam arra, amit a meccseken elterveztem. Azt hiszem, ezen a mentális téren fejlődtem az utóbbi időben a legtöbbet.

A Kittit egy évvel ezelőttig felkészítő édesanya, Molnár-Kaltenecker Edina szerint azonban nemcsak fejben nőtt fel leánya a nagyokhoz, de ütőerőben is felvette velük a versenyt, még a vesztes meccseken is sokszor irányította a játékot. A mezőny legfiatalabbjaként.

A Héczey Alexandra és Lukács Lívia (6:4, 6:7,10-4) közötti utolsó és hosszúra nyúló egyes végül további izgalmakat hozott, hiszen a párosokra maradt a döntés. Ám ahogy Hajnal István azt már korábban megfogalmazta, ők mindenképpen a győzelemért utaztak a fővárosba, Drahota-Szabó Dorka és Bartha Panna pedig tartotta magát az edzői utasításhoz és 6:2, 6:1 arányban verte a De Paola Viviana, Mirák Brigitta kettőst. A Molnár, Héczey duó győzelme (6:7, 6:3, 10-5) már nem változtatott a végeredményen, vagyis a Sportmánia-PVTC 4-3-as végső diadalán.

− Nagyon örülök, hogy meglepetést tudtunk okozni a Szuper Ligában, igazi, jó csapatként működtünk együtt a sorozatban – kezdte az öt játéknap értékelését Drahota-Szabó Dorka, aki végre saját egyesülete színeiben léphetett pályára, hiszen tavaly a székesfehérváriakat, előtte pedig a győrieket volt kénytelen a női csapatverseny élmezőnyében erősíteni. – Számomra sokat jelent, hogy a saját klubomnak hoztam az eredményt, ráadásul az eddigi legjobbat, vagyis egy ezüstérmet. Így még boldogabb vagyok. Nagyon jókor jöttek ezek a meccsek, végre megtörték az edzések egyhangúságát, amit általában elég nehezen viselek. A játékba is fokozatosan jöttem bele, a fehérvári Kucova ellen játszottam a legjobban. Feküdt nekem a stílusa, sokszor tudtam irányítani, én pedig ilyenkor érzem magam igazán formában. A meccs tie-breakben ugyan az ő tapasztalata bizonyult döntőnek, s tegnap még nagyon szomorú voltam a vereség miatt, ma már értékelni tudom ezt a szoros eredményt is. Párosban elképesztő játékot produkáltunk Pannával, így végül a Kiskút elleni győzelemhez, s ezzel az ezüstéremhez is hozzá tudtam tenni a magam részét. Egyébként már az MTK-s Nagy Adrienn, Petrova Anasztázia duó ellen is jól ment együtt, kár, hogy a meccs tie-breaket akkor még elveszítettük. Amilyen jól jött júniusban a Budapest Kupa, olyan sokat lendített rajtam a Szuper Liga, most pedig a vidékbajnokságra készülök teljes gőzzel. Ott is meg szeretném mutatni, mire vagyok képes.

A szegedi Sportmánia és a Pécs Városi TC együttműködése tehát a lehető legjobban alakult, már az első évében női Szuper Liga-ezüstérmet eredményezett. Ugyanakkor Hajnal István régi álma is valóra vált: saját csapatban irányíthatta a játékosait, akik korábban kölcsönjátékosként szerepelhettek csak a legjobbak között.

− A szerencse is a kezünkre játszott, hiszen a győriek visszalépése nyomán az éppen kieső PVTC kérhette az indulás jogát, s így együtt, ez vissza nem térő lehetőség volt a számunkra – avatta be honlapunkat az együttműködés hátterébe a szegedi szakember, aki a pécsiek vezetőedzőjével, Simon Istvánnal egyébként is jó barátságot ápol, amelyet csak tovább erősítettek a közös érdekek. – Az első osztályban is van csapatunk, de annak a pécsiek adják a gerincét, itt inkább mi domináltunk. Nagy gonddal és figyelemmel osztottuk meg erőinket. A szegedi tenisz számára különleges nap a mai, hiszen eddig nem volt még érmes csapatunk a legjobbak között. S bár én minden meccsnek a győzelem reményében megyek neki, elismerem, a papírforma alapján a harmadik helyezés volt várható. A teniszt azonban szerencsére a pályán játsszák, s ott mi voltunk a jobbak. Felmerült, hogy mi is hozzunk külföldi játékost, lett is volna rá lehetőségünk, de Pistával úgy gondoltuk, a saját nevelésű versenyzőinknek adunk lehetőséget. Szerettünk volna hűek maradni az elveinkhez, s lám így is sikeresek tudtunk lenni. Az már csak külön öröm, hogy igazi csapattá álltunk össze, nagyon jó érzés volt a lányokkal együtt utazni és játszani. Büszke vagyok rájuk!

NŐI SZUPER LIGA

A végeredmény:

1. MTK                                      5 győzelem, veretlenül
2. Sportmánia-Pécs VTC        4 győzelem
3. Fehérvár-Kiskút                  3 győzelem
4. Fortuna SE                          2 győzelem
5. Budaörsi SC                        1 győzelem
6. Százhalombattai VUK SE    nyeretlenül

 

mtk 2020mtk 2020A Szuper Liga aranyérmese, az MTK együttese

 

A részletes eredmények:

BUDAÖRSI SC – MTK BUDAPEST 1-6
Müller Nikoletta – Jani Réka 1:6, 0:6
Jánosi Luca – Gálfi Dalma 3:6, 0:6
Szabó Laura – Lukács Vanda 0:6, 1:6
Toronyi Dominika – Nagy Adrienn 0:6, 1:6
Semperger Rebeka – Bukta Ágnes 0:6, 1:6
Punyi, Budai – Földeák, Ferenczi 2:6, 3:6
Kótány, Semperger – Bodó, Thodory 6:3, 2:6, 10-7

FORTUNA SE – FEHÉRVÁR KISKÚT TK 3-4
Molnár Kitti – Fárbás Réka 6:2, 2:6, 10-7
Papp Nóra – Kovács Zita 1:6, 2:6
De Paola Viviana – Pirók Alexa 4:6, 0:6
Kabina Kinga – Udvardy Luca 1:6, 0:6
Héczey Alexandra – Szalay Réka 6:2, 6:3
Molnár, Papp – Fárbás, Kovács 6:4, 6:3
Mirák, Héczey – Pirók, Udvardy 6:4, 3:6, 8-10

SPORTMÁNIA-PÉCS VTC – SZVUK SE 7-0
Drahota-Szabó Dorka – Dávid Cintia 6:0, 6:0
Bartha Panna – Wiandt Viktória 6:2, 6:1
Zádori Réka – Bordás Patrícia 6:0, 6:0
Susányi Zsófia – Csordás Boglárka 6:3, 6:0
Lukács Lívia – Gál Renáta 6:0, 6:0
Bartha, Lukács – Dávid, Wiandt 6:2, 4:6, 10-5
Zádori, Susányi – Bordás, Csordás 6:2, 6:1

SPORTMÁNIA-PÉCS VTC – MTK-BUDAPEST 2-5
Drahota-Szabó Dorka – Jani Réka 2:6, 2:6
Bartha Panna – Gálfi Dalma 2:6, 1:6
Zádori Réka – Lukács Vanda 5:7, 2:6
Susányi Zsófia – Bukta Ágnes 5:7, 6:2, 10-4
Lukács Lívia – Békefi Bianka 6:7, 2:6
Drahota-Szabó, Bartha – Nagy, Petrova 6:1, 3:6, 9-11
Zádori, Lukács – Ferenczi, Bodó 6:2, 6:0

SZVUK SE – FEHÉRVÁR KISKÚT TK 1-6
Dávid Cintia – Fárbás Réka 3:6, 3:6
Wiandt Viktória – Kovács Zita 4:6, 7:6, 8-10
Bordás Patrícia – Pirók Alexa 1:6, 0:6
Csordás Boglárka – Udvardy Luca 1:6, 5:7
Gál Renáta – Badics Mila 0:6, 0:6
Bordás, Csordás – Fárbás, Tóth 4:6, 6:1, 10-5
Gál, Mogyorósy – Udvardy, Badics 0:6, 1:6

BUDAÖRSI SC – FORTUNA SE 1-6
Müller Nikoletta – Molnár Kitti 3:6, 1:6
Jánosi Luca – Papp Nóra 6:0, 6:1
Punyi Anna – De Paola Viviana 4:6, 4:6
Budai Enikő – Csizmadia Petra 4:6, 6:7
Keresztes Paloma – Héczey Alexandra 2:6, 3:6
Pump, Szabó – Molnár, Papp 3:6, 4:6
Toronyi, Semperger – De Paola, Németh 4:6, 4:6

FEHÉRVÁR KISKÚT TK – MTK 2-5
Kucova Kristina – Jani Réka 6:3, 6:4
Bondár Anna – Gálfi Dalma 6:2, 3:6, 3-10
Kovács Zita – Lukács Vanda 3:6, 1:6
Pirók Alexa – Nagy Adrienn 4:6, 1:6
Udvardy Luca – Békefi Bianka 6:7, 6:3, 10-4
Bondár, Udvardy L. – Gálfi, Jani 6:7, 6:3, 9-11
Kovács, Kucova – Lukács, Nagy 6:7, 4:6

SZVUK SE – FORTUNA SE 1-6
Dávid Cintia – Molnár Kitti 6:7, 6:4, 6-10
Wiandt Viktória – Papp Nóra 7:6, 6:2
Csordás Bolárka – De Paola Viviana 3:6, 0:6
Csibrák Antónia – Mirák Brigitta 5:7, 1:6
Mogyorósy Kornélia – Héczey Alexandra 0:6, 0:6
Csibrák, Csordás – De Paola, Németh 5:7, 1:6
Gál, Mogyorósy – Molnár, Héczey 0:6, 0:6

SPORTMÁNIA-PÉCS VTC – BUDAÖRSI SC 7-0
Drahota-Szabó Dorka – Jánosi Luca 6:0, 6:1
Bartha Panna – Szabó Lauea 6:0, 6:3
Zádori Réka – Punyi Anna 6:1, 6:0
Susányi Zsófia – Toronyi Dominika 6:0, 6:0
Lukács Lívia – Semperger Rebeka 2:6, 7:6, 10-8
Drahota-Szabó, Susányi – Pump, Toronyi 6:0, 6:1
Zádori, Bartha – Jánosi, Keresztes 6:0, 6:3

FEHÉRVÁR KISKÚT TK – SPORTMÁNIA-PÉCS VTC 2-5
Kucova Kristina – Drahota-Szabó Dorka 7:5, 2:6, 10-6
Bondár Anna – Bartha Panna 6:0, 6:0
Udvardy Luca – Zádori Réka 2:6, 2:6
Tóth Kata – Susányi Zsófia 0:6, 0:6
Badics Mila – Lukács Lívia 3:6, 7:6, 5-10
Bondár, Udvardy – Drahota-Szabó, Bartha 4:6, 1:6
Fárbás, Kucova – Zádori, Susányi 4:6, 3:6

MTK-BUDAPEST – FORTUNA SE 4-3
Bukta Ágnes – Molnár Kitti 6:0, 6:4
Petrova Anastasia – De Paola Viviana 6:1, 7:5
Földeák Kata – Csizmadia Petra 6:2, 6:3
Békefi Bianka – Mirák Brigitta 6:3, 6:0
Ferenczi Szilvia – Héczey Alexandra 0:6, 0:6
Földeák, Ferenczi – Molnár, Héczey 1:6, 1:6
Bodó, Thodory – Németh, LaY 2:6 3:6

SZVUK SE – BUDAÖRSI SC 2-5
Dávid Cintia – Jánosi Luca 1:6, 0:6
Wiandt Viktória – Szabó Laura 5:7, 6:4, 10-7
Bordás Patrícia – Punyi Anna 4:6, 3:6
Csordás Boglárka – Toronyi Dominika 6:4, 0:6, 5-10
Csibrák Antónia – Semperger Rebeka 3:6, 2:6
Dávid, Wiandt – Pump, Keresztes 6:1, 6:2
Bordás, Csordás – Toronyi, Budai 5:7, 4:6

FORTUNA SE – SPORTMÁNIA-PVTC 3-4
Molnár Kitti – Drahota-Szabó Dorka 2:6, 2:6
De Paola Viviana – Bartha Panna 2:6, 6:1, 13-11
Csizmadia Petra – Zádori Réka 2:6, 1:6
Mirák Brigitta – Susányi Zsófia 0:6, 0:6
Héczey Alexandra – Lukács Lívia 6:4, 6:7, 10-4
De Paola, Mirák – Drahota-Szabó, Bartha 2:6, 1:6
Molnár, Héczey – Susányi, Zádori 6:7, 6:3, 10-5

MTK-BUDAPEST – SZVUK SE 7-0
Nagy Adrienn – Dávid Cintia 6:3, 6:2
Bukta Ágnes – Wiandt Viktória 6:0, 6:2
Petrova Anastasia – Bordás Petrícia 6:1, 6:0
Bodó Blanka – Csordás Boglárka 6:3, 6:1
Thodory Lili – Mogyorósi Kornélia 7:6, 6:2
Földeák, Ferenczi – Bordás, Csordás 6:2, 6:2
Bodó, Thodory – Csibrák, Mogyorósi 6:2, 6:2

FEHÉRVÁR KISKÚT TK – BUDAÖRSI SC 4-3
Fárbás Réka – Jánosi Luca 7:6, 1:6, 7-10
Kovács Zita – Szabó Laura 7:5, 6:0
Pirók Alexa – Punyi Anna 5:7, a Fehérvár feladta
Udvardy Luca – Budai Enikő 6:1, 6:1
Badics Mila – Kótány Katica 6:0, 6:0
Kovács, udvardy – Jánosi, Punyi 6:1, 7:6
Badics, Fárbás – Pump, Semperger 6:0, 4:6, 6-10

Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Read more
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline
Functional
Tools used to give you more features when navigating on the website, this can include social sharing.
AddThis
Accept
Decline